za novinare

Seite drucken

Za novinare

Monier

Okončano preuzimanje Bramac grupe

Monier jača svoju prisutnost na centralnim tržištima jugoistočne Evrope

Luxemburg, 30.jun 2011. godine- Sa današnjim danom zaključena je transakcija preuzimanja Bramac grupe od strane Monier-a. Do sada su oba Joint Venture partnera, Monier grupa S.ár.I i Wienerberger AG, imala 50% udela u Bramac-u. Monier i Wienerberger su već krajem januara 2011.god. potpisali sporazum o preuzimanju ostalih 50% udela u Bramac grupi od strane Monier-a.

Bramac kao vodeća kompanija građevinskog materijala za krovove u severoistočnoj Evropi vrši proizvodnju u 13 poslovnih jednica i ima oko 900 zaposlenih. U 2010.god. Bramac grupa je postigla promet u iznosu od 113,4 miliona evra. Pored crjepa, kompanija nudi i djelove krovnog sistema. Put kojim se kao ponuđač sistema krenulo nastavlja se i ubrzava: Bramac će kao član Monier grupe pojačano uöestvovati u rastu svog, "majka-društva" a kojem je između ostalog cilj da putem dugoročnih proširenja portfolia pojača svoje aktivnosti i postigne profitabilne rezultate razvoja.

Pepyn Dinandt, CEO Monier grupe, komentarisao je preuzimanje Bramac-a: "Menadžmentu i zaposlenima Monier-a je jako drago da Bramac grupa i njeni zaposleni od sada pripadaju nama. Preuzimanje udela predstavlja deo naše strategije, čiji je ciljh optimizacija geografskih aktivnosti Monier grupe. Na taj način jačamo naše prisustvo na najbitnijim tržištima jugoistočne Evrope na kojima je brend Bramac jako poznat i poseduje već dugi niz godina dobro utvrđene odnose sa kupcima. Istovremeno pripadnost Monier-u, Bramac-u omogućava da proširi svoju ponudu proizvoda za krov, posebno u područjima energetske efikasnosti i održivosti.

Monier je u sklopu postupka preuzimanja preostalog udela u Bramac-u predao svoj manjinski udeo kompaniji TondachGleinstätte AG, austrijskom proizvođaču crepa. 25% udela koji su do sada imali, preuzeo je Wienerberger AG koji time povećava svoj udeo u TondachGleinstätte AG na 50%.

 

Monier grupa

Monier grupa je vodeći ponuđač građevinskog materijala na svetskom tržištu u području kosih krovova, inovativnih krovnih i solarnih sistema kao i sistema za dimnjake i ventilaciju. Kompanija je aktivna u 40 zemalja, a vodi je holding- društvo sa sedištem u Luksemburgu. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, sveobuhvatnoj ponudi proizvoda i merodvnim inovacijama Monier grupa je u mogućnosti da za dobrobit kupaca i današnjih i budućih generacija, iskoristi ukupni krovni potencijal u smislu postojanosti.

U 2010.godini je 8.900 zaposlenih ostvarilo promet od više od € 1,280 milijardi. Više infomacija na www.monier.com

 

Centrala

Asistent finansija

Dragana Jovanović

Bulevar Mihaila Pupina 10v

11000 Beograd

Srbija

Phone: +381 (0)11 2129 555

Fax: 011/2129- 567

E-Mail: dragana.jovanovic(at)bmigroup.com

Web: www.bramac.rs

Kontakt formular

Bulevar Mihajla Pupina 10v

11070 Novi Beograd

Srbija

Phone: 011/2129 555; 2129 556

E-Mail: officeSRB(at)bramac.com

Web: bramac.rs

Kontakt formular